Tjäna pengar på betting: 4 sätt att spela för vinst

Det finns flera sätt att tjäna pengar på betting och vi menar tjäna, inte vinna. De tre första strategierna som vi tar upp är beprövade metoder för god avkastning på oddsspel. Allt som är grundat i matematik kan med rätt verktyg och kalkyl bli en vinstmaskin. Lär dig mer om olika sätt att tjäna extra på sports betting.

Innehåll i artikeln

  1. Tjäna pengar på varje bet
  2. Lägga bet på överodds
  3. Säkra hem spelbonusar
  4. Chansa på oddsspel

Tjäna pengar på varje bet


Risk: Mycket låg | Volatilitet: Mycket låg

Tänk dig att du alltid vinner på alla oddsspel som du lägger! Ja, det är faktiskt helt möjligt att göra om man tillämpar strategin som kallas för arbitrage betting. Metoden har funnits länge men har gjorts mer tillgänglig genom speciella datorprogram som scannar av alla spelbolagens odds och matcher i realtid.

Avkastning med Arbitrage Betting, positiv, +10-20%Exempel på hur avkastning kan se ut för Arbitrage Betting

Strategin bygger på att man ska lägga rätt kalkylerade insatser på alla utfall för att göra en liten vinst varje gång. En del kallar strategin för sure bets och det är kanske en bättre beskrivning eftersom det handlar om att tjäna pengar på säkra bets där man gång på gång vinner en liten summa pengar. De som brukar lockas till den här typen av betting är mer intresserade av betting som investering än för spännings skull. Metodens namn gör kopplingar till arbitragehandel som beskriver hur man kan nyttja obalanser i marknaden.

Lägga bet på överodds


Risk: Låg | Volatilitet: Hög

Allt har ett värde och ett pris men det är inte alltid detsamma. Så gäller även inom spelbranschen och oddsspel. Spelbolagens odds sätts utifrån historiska data och spelarnas insatser men ibland blir oddssättningen överskattad.

Avkastning Värdeodds, positiv, +30-40% Exempel på hur ROI kan se ut för en som tillämpar värdeodds som strategi.

När ett vad får ett för högt odds i förhållande till vad som matematiskt borde gälla säger man att det fått ett värdeodds (eng: value bet). Den här typen av bettingstrategi har i syfte att på lång sikt med många lagda vad ska man gå med vinst. Även den här metoden finns det algoritmer och webbtjänster att nyttja för att hitta spelen och möjligheterna till värdefulla bet.

Säkra hem spelbonusar


Risk: Mycket låg | Volatilitet: Mycket låg

För att locka spelare till just deras bettingsajt erbjuder spelbolagen insättningsbonusar eller påfyllnadsbonusar. De här bonuspengarna har ofta vissa villkor kopplade till sig. Det kan vara att man måste omsätta bonuspengarna och/eller eventuella vinstpengar från bonusen ett visst antal gånger.

Den som vill säkra hem bonuspengar kan göra det med första metoden vi beskrev för att tjäna pengar på betting - arbitragespel. Eftersom det är bonuspengar kan man till och med räkna in spel där man går lite, lite minus. Strategin kallar man för matched betting och det går bra att använda sure betting mjukvara för den typen av spel.

Chansa på oddsspel


Risk: Mycket hög | Volatilitet: Mycket hög

Det som är grunden bakom spelbolagens vinstdrivande verksamhet är att människor chansar och tar risk med sina pengar. Att chansa på oddsspel är helt enkelt det vanligaste sättet att satsa pengar på för att vinna lite men gärna mycket pengar. Tyvärr säger ju statistiken att de allra flesta går med förlust, förutom spelbolaget.

Avkastning på Betting, negativExempel på hur avkastning på oddsspel kan se ut

Att satsa på odds inom sporter som fotboll, basket, tennis eller nya e-sporter är spännande och ger en extra grad av upplevelse till sporten. Om man har ett gående bet på en fotbollsmatch mellan Sverige och England kan adrenalinpåslaget bli extra stort om det finns möjlighet att vinna pengar på matchen.

De allra flesta odds som sätts är till spelbolagens fördel. Det betyder inte att du som spelare inte har möjlighet att gå hem med vinstpengarna i just den enskilda matchen.

Jämför 4 strategier för betting


Metod Risk Volatilitet Avkastning
per mån
Arbitragespel Mycket låg Mycket låg 10-20%
Värdeodds Mellan Hög 30-40%
Matched Betting Mycket låg Mycket låg 50-100%
Vanlig betting Mycket hög Mycket hög ---

I kolumnen Avkastning har vi tagit upp vad som är en förväntad avkastning på de olika metoderna. Vi har själva tillämpat alla de tre strategierna och kan verifiera att de fungerar och att det är rimliga avkastningar.

Avkastningen på Matched Betting blir så hög eftersom det är bonusen vi räknar som avkastning mot insatt kapital. Den metoden har ett givet slut när bonusen är intjänad och går i regel bara att göra en gång per spelbolag. Det kan ibland förekomma nya påfyllnadsbonusar eller säkrade spel där man får tillbaka insatsen vid förlust.