Leva på betting: Kan man verkligen det?

Går det verkligen att leva på betting? Att spela på oddsspel inom sport och annat och ha det som inkomstkälla istället för lön. Vilka möjligheter finns och vilka risker finns som en vanlig lön inte innebär.

Innehåll i artikeln

  1. Vad innebär det att leva på betting?
  2. Är det möjligt att försörja sig på betting?
  3. Riskerna med att leva på betting
  4. Hur man närmar sig betting mer säkert

Vad innebär det att leva på betting?

Att leva på betting innebär att man använder pengar man vinner från vadslagning som sin huvudsakliga inkomstkälla. Detta inkluderar främst sportsbetting, även om det finns oddsspel på annat.

För att kunna leva på det måste man ha en nettovinst varje månad som täcker de utgifter man har i livet; mat, boende, kläder, transport, försäkringar etc.

Kan man leva på betting?

Är det möjligt att försörja sig på betting?

Teoretiskt sett kan det vara möjligt för vissa individer att försörja sig genom betting, men det är en ytterst osäker och volatil inkomstkälla. För att lyckas krävs en djupgående kunskap om sporten, god förståelse för odds, och förmågan att noggrant hantera sitt kapital.

Även med dessa kunskaper är framgång inte garanterad på grund av sportens oförutsägbara natur och det faktum att "huset" (spelbolagen) alltid har en inbyggd fördel. Genom att ta kontrollen över denna fördel finns möjligheten att ha det som inkomstkälla, som delvis eller helt täcker ens utgifter.

Metoder som kan funka är: Sure Bets | Value Betting

Riskerna med att leva på betting

En man försöker leva på sportsbetting

En av de största riskerna med att försöka leva på betting är den ekonomiska osäkerheten. Intäkterna kan variera kraftigt från månad till månad, vilket gör det svårt att planera för utgifter och investeringar på lång sikt.

Dessutom kan konstant spel leda till ett spelberoende, en allvarlig tillstånd som kan ha förödande konsekvenser för individens ekonomiska, sociala och psykologiska välbefinnande.

Spelbörsen har alltid öppet, dygnet runt och det finns otroligt många spelmöjligheter som avlöser varandra. För den som lätt trillar dit i olika beroenden utgör sportsbetting en fara.

Utanför välfärdssystemet

För att få tillgång till det svenska välfärdssystemet som verkligen är en säkerhetslina i svåra tider måste man ha en deklarerad inkomst. Sjukpenning, a-kassa och pension bygger på att vi tjänar pengar i form av lön.

Inkomster från spel är inte skattepliktigt och räknas inte som lön. Det gör att pengarna inte är SGI-grundande och man får inga pensionsrätter eller premiepensionsavsättningar. För att ha samma trygghet som en anställd med lön måste man kompensera för detta själv om man vill ha samma ekonomiska trygghet.

Det finns många andra tillfällen då en deklarerad inkomst är grundläggande för att få ingå avtal. Det gäller till exempel hyresavtal, bolån och mobilabonnemang. De företag som tar kreditupplysningar kommer mest troligt att neka dig att bli kund.

Hur man närmar sig betting mer säkert

Om du är intresserad av betting, börja med att sätta en strikt budget för hur mycket pengar du kan riskera att förlora utan att det påverkar din ekonomiska situation negativt.

Lär dig allt du kan om de sporter du satsar på och håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och statistiken som kan påverka utfallet av de spel du är intresserad av.

Tre säkrare sätt för sportsbetting

Använd strategier som minskar riskerna, såsom att sprida dina satsningar och aldrig satsa mer än en liten andel av din bankrulle på en enda händelse.

Använd dig av metoder som talar till din fördel gentemot spelbolaget. Du kan tillämpa strategier som sure bets, överodds och matched betting.

Se det som en sidoinkomst som kan ge krydda i tillvaron och spela aldrig för pengar du egentligen borde lägga på annat.