Oddskalkylator

En oddskalkylator kan hjälpa dig räkna med sannolikheter och utfall i olika typer av spel. Det finns oddskalkylatorer för poker och för betting där vi här på sajten har lagt fokus på bets inom sport.

Innehåll i artikeln

  1. Olika sätt att använda en oddskalkylator på
  2. Räkna om odds till procent

Olika sätt att använda en oddskalkylator på


Du kan använda en oddskalkylator på många olika sätt och användningsområdet styr mycket hur den är utformad. På de flesta spelbolag finns det kalkylatorer för att testa sig fram till vilket spel och insats man ska lägga.

Oddskalkylatorer kan till exempel användas för att testa olika insatser på ett singelspel (1 utfall) eller kombinationsspel med två eller flera utfall.

Det kan också vara en oddskalkylator där du inkluderar spel på flera olika matcher, ligor och sporter. Du kanske bestämt dig för att satsa en hundralapp på dagens matcher i NHL men vill sprida risker/chanser på lite olika. Då kan du använda en kalkylator för att hitta din optimala kombination av spel.

Dessutom finns det oddskalkylatorer som kan hjälpa en att gå med vinst i varje spel (arbitragespel). En del är också utformade för att räkna fram spel på värdeodds (value bets) där du på sikt går med vinst bara du satsar på rätt matcher och med rätt insats. Oddskalkylatorn hjälper då till att fördela insatserna på utvalda matcher.

Räkna om odds till procent


Odds är en term som förekommer inom sportsbetting och är ett annat sätt att säga hur stor sannolikhet det är för att ett visst utfall ska inträffa. Man kan räkna om odds till procent, vilket för många är lättare att tänka kring.

För att räkna om odds till procent tar du och delar 1 med oddset. Exempel: Att lag A ska vinna över lag B har oddset 1,3. Sannolikheten i procent blir då 1/1,3 = 76,9%.

Odds Sannolikhet i %
1,0 100%
1,2 83,3%
1,5 66,7%
2,0 50%
3,0 33,3%
4,0 25%
5,0 20%
10,0 10%

Omvandla speloddset till sannolikhet i %


Svensk modell
Engelsk modell
Amerikansk modell